Zaterdag finale NK: ga wijs op reis!

Komende zaterdag is de finale van het NK schaken 2024! Max Warmerdam en Maaike Keetman hebben een voorsprong genomen, kunnen Sergei Tiviakov en Anne Kuipers-Haast een barrage afdwingen? Ook is er natuurlijk het NK snelschaken voor clubteams. Eerder hebben we op Schaaksite de geschiedenis uitgezocht, waaronder dat dit kampioenschap sinds 2019 niet meer is gehouden. Wie wordt de kampioen van 2024?

Het NK snelschaken uit 2019 (foto Frans Peeters)

Maar voor wie gaat spelen of kijken: ga wijs op reis! Zaterdag is namelijk ook de Open Dag van FC Utrecht, waardoor voor de deur parkeren niet mogelijk is. Wie zeker wil zijn van een parkeerplek, kan het beste een plekje in de garage claimen via deze site. Anders wordt het gokken op een plek in de omgeving, zie hier voor tips. Veel beter is natuurlijk om het OV te pakken: bus 9 (naar Galgenwaard) en 41 (naar Wijk bij Duurstede) stoppen vrijwel voor de deur, en je kunt ook een mooie wandeling maken. De fiets kan je aan de Cityzijde (rechts van de hoofdingang) parkeren.

Beide NK’s starten om 12.00 uur en daar willen we ons strak aan houden. Daarna barst een middag los met meer dan 200 schakers en een hoop spanning en gezelligheid. De NK-finalisten zelf spelen in een skybox die niet toegankelijk is voor publiek, maar Stefan Kuipers zal alles becommentariĆ«ren en ook daar kun je aanschuiven. We verwachten rond 18.00 uur de prijsuitreiking te starten. Ben je erbij?

Stefan en Max

Over Jan Jaap Janse

Voorzitter van SV Paul Keres van 2003 tot 2018. Houdt van jubileumboeken, dubieuze openingen en gezellige toernooien. Vindt dat je schaken vooral niet te serieus moet nemen.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.