Topbezetting 26e HZ University of Applied Sciences Schaaktoernooi

Zaterdag 3 augustus start in Vlissingen het 26e HZ University of Applied Sciences Schaaktoernooi. Het toernooi is met ruim 240 deelnemers zo goed als volgeboekt. Op de deelnemerslijst dit jaar 9 Grootmeesters en 9 Internationaal Meesters. Als eerste geplaatst is de Nederlands kampioen van 2022, GM Erwin l’Ami uit Woerden. Hij wordt op de voet gevolgd door de winnaar van vorig jaar, GM Samvel Ter-Sahakyan uit Armenië. Met de deelname van 16-jarige GM Bharath Subramaniyam uit India wordt een traditie in stand gehouden.

Vele talentvolle jeugdspelers maakten via Vlissingen de sprong naar de wereldtop. Zo waren o.a. Rustam Kasimdzhanov (voormalig wereldkampioen), Fabiano Caruana (in 2018 wk-finalist) en Rameshbabu Praggnanandhaa (momenteel nr. 8 van de wereld) op jonge leeftijd te gast in Vlissingen. De sterkste Zeeuw, GM Koen Leenhouts uit IJzendijke is dit jaar als negende geplaatst. Met spelers uit ruim 20 landen wordt het opnieuw een evenement met internationale uitstraling.

Het toernooi wordt zoals gewoonlijk gehouden in het Atrium van de HZ University of Applied Sciences aan de Edisonweg 4 in Vlissingen en duurt tot 10 augustus. De traditionele start is op vrijdagavond 2 augustus met een simultaan van GM Bharath Subramaniyam. Geïnteresseerden kunnen zich via een mailtje aan de organisatie aanmelden.

Voor meer informatie: hztoernooi.nl

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.