oe’s en aa’s

Zondagavond stond ineens Collin Boelhouwer glunderend naast me. Collin is een oud-teamgenoot van me die een paar jaar terug de overstap maakte van SKS (Souburg) naar HWP Haarlem. Hij was een paar daagjes terug in Zeeland. “Hij gaat weer een IM-etje pakken hè”, sprak hij glunderend. Ik had geen idee over wie hij het had. Hij bleek Rik van Rootselaar te bedoelen. Rik was één van de verrassingen tijdens het pas gespeelde Open NK. Als speler met een relatief bescheiden rating van rond de 2150 had hij brutaal de derde plaats gegrepen en daarmee enkele grootmeesters achter zich gelaten.

 

Rik tegen Aditya Bagus Arfan (a.k.a. IM-etje)  (foto: Tina Rouwendal)

 

Omdat Rik volgend jaar voor HWP Haarlem zal spelen volgde Collin zijn partij aandachtig. En hij niet alleen! Collin liet me de HWP-groepsapp zien waarin de zetten van Rik, die op een livebord speelde, uitgebreid van commentaar, aanmoedigingen en kreten van vreugde of teleurstelling werden voorzien. Op het moment dat Collin me aanschoot was de stemming in de app opperbest: Rik ging inderdaad weer een IM-etje pakken, de meeste van zijn volgers pakten een biertje.

 

 

Samen met Collin bekeek ik de stelling. Ja, dat leek er toch sterk op dat het IM-etje gepakt zou worden. Samen volgden we het vervolg op een beeldscherm. Het vervolg van de partij was dermate amusant dat het niet uit te sluiten valt dat HWP Haarlem aan Rik nog meer lol gaat beleven dan aan hun andere aanwinst.

Als schaakverslaggever-in-opleiding zal ik proberen de lezers van Schaaksite de partij in een viewer te laten zien. Hopelijk lukt het, zo niet: wees mild. Herman Grooten is ook ooit met pen, papier en een stencilapparaat begonnen.

En als servicegerichte toernooimedewerker neem ik de voorafgaande zetten uiteraard mee.

 

1 Reactie

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.