Dringen bovenin

Een stelling om vrienden te maken: van alle grote Nederlandse toernooien hebben wij met het Atrium van de HZ University of Applied Sciences veruit de mooiste speelzaal! Leuk weetje: dat heeft schakend Nederland mede aan mij te danken. Mijn paar guldens (ja jongelui, guldens) collegegeld zullen waarschijnlijk niet de doorslag hebben gegeven bij de investeringsplannen, maar ze hebben zeker meer dan een paar stenen betaald van het gedeelte dat u rechts op de foto hieronder ziet.

Foto Gerd Densing

 

In de jaren 80 bestond alleen het gedeelte links. Daarin kregen de techneuten van de HTS hun colleges. De HEAO-ers werden afgescheept met een aantal houten barakken die stonden waar nu de nieuwbouw staat. En als ze pech hadden moesten ze soms door de regen naar een verdwaald klaslokaal in Oost-Souburg fietsen. Anno 2024 staat er een prachtig gebouw, is er een ruime keus aan studierichtingen en de kamers in Vlissingen gaan nog niet aan Amsterdamse prijzen.

 

Tot zover het reclameblok.

 

Nu een stelling om zeker geen vrienden te maken:

 

 

In de volgende vergadering van het organisatiecomité zal ik mij sterk maken voor het contractueel verbieden van deze variant, die dit keer voorkwam in de partij tussen Ter-Sahakyan en Barath. Droger en taaier vind je ze niet.

Met 5 koplopers en maar liefst 11 achtervolgers op een half punt had ik meer strijd verwacht, maar ook Pavlidis en De Winter deden nauwelijks hun best om het publiek te vermaken.  Van de koplopers was het eigenlijk alleen Erwin l’Ami die bereid was een gokje te wagen. Het op zet 24 uit de weg gaan van een zetherhaling was echter een belachelijke winstpoging (zijn eigen woorden hè!) en hij mocht in zijn handjes knijpen dat Setyaki tevreden was met remise in een stelling waar de computer nog steeds +3.37 geeft.

 

De gelijke spelen op de topborden gaf aan achtervolgers de kans om zich bij de kopgroep aan te sluiten. De tot nu toe nog weinig opgevallen grootmeesters Fernandez, Hausrath en Ikonnikov grepen hun kans waardoor we met maar liefst acht koplopers de laatste ronde ingaan!

Zaterdag 11.30 uur starten we de klokken.
 

Chess.com Lichess LiveChess indeling & stand toernooisite

1 Reactie

  1. Avatar
    Henk Smout 10 augustus 2024

    Ondanks Lf1-b5schaak, slaatd7 en Dd1xd4 ontstaat in Arfan – Fronda een typische drakenstelling.

    1-0, zielig voor de Filippijnse met Zwart, maar goed gedaan, IM-etje!

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.