30 augustus t/m 1 september: Open Hoorns kampioenschap 2024

Drie weken voor de start van de KNSB-competitie 2024-2025 alvast warm draaien? Dat kan in Hoorn! In het weekend van vrijdag 30 augustus tot en met zondag 1 september zal schaakvereniging Caïssa-Eenhoorn namelijk voor de achtste keer het Oscar Romero Open Hoorns kampioenschap organiseren. Het weekendtoernooi is ook dit jaar het persoonlijk kampioenschap van de Noord-Hollandse Schaakbond 2024.

Er worden zes ronden gespeeld in de ruime aula van de Oscar Romero die plaats biedt aan maximaal 200 deelnemers. Er wordt gespeeld in drie groepen en het speeltempo bedraagt 80 minuten + 30 seconden increment vanaf de eerste zet. De prijzenpot is weer goed gevuld waarbij de eerste prijs in groep A dit jaar is verhoogd naar 800 euro! Tevens wordt er 250 euro beschikbaar gesteld voor de beste NHSB-speler en zijn er diverse andere geld-, NHSB- en ratingprijzen te winnen in alle groepen.

Inmiddels hebben we al een mooi deelnemersveld en hebben onder andere GM Erik van den Doel, lokale favoriet FM Martijn Monteban en winnaar van SPA Chess 2024 FM Esper van Baar zich aangemeld. Aanmelden is uiteraard nog steeds mogelijk!

Zie voor meer informatie de toernooiwebsite of de flyer. Zie hier de voorlopige deelnemerslijst.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.