Europese Jeugdkampioenschappen Rapid & Blitz in Praag

Deze week en de volgende week worden in de Tsjechische hoofdstad Praag de Europese jeugdkampioenschappen gespeeld. Het bijzondere aan dit toernooi is dat er eerst andere Europese kampioenschappen, namelijk de Rapid & Blitz toernooien plaatsvinden, waar een select groepje van Nederlandse spelers aan deelneemt.

De Nederlandse ploeg rusten uit met een ijsje en een drankje na afloop van de laatste blitzpartij. Van links naar rechts Boyd Leenen, Noah Ritzerveld, Gachatur Kazarjan, Tommy Grooten, Xiheng Zhang en Akul Gupta (foto Herman Grooten)

 

Die zijn dus eerder op de plaats van bestemming neergestreken in afwachting van het moment dat de rest van de uitverkorenen uit ons land aankomen voor het hoofdtoernooi dat met het “klassieke tempo”  gespeeld gaat worden.

Lees het verslag verder op het blog van de schaakbond.

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

2 Reacties

  1. Avatar
    Herman Grooten 20 augustus 2024

    @Arno: Dat is voor het eerst dat ik dat hoor. Van diverse organisatiecomités in het verleden begreep ik dat er altijd een bedrag overgemaakt moest worden voor de ratingverwerking. Als dat daadwerkelijk is afgeschaft is dat goed nieuws! Moeten de organisatoren nog wel wat werk verrichten om die rapportage in te dienen, maar als dat meevalt, staat er weinig meer in de weg om die ratinggegevens door te geven, zou ik zeggen.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.