Slotverslag EK jeugd: Malem vijfde, Noah zesde

Vandaag eindigt het toernooi met de laatste 9e ronde. In geen enkele leeftijdsklasse is er al een afgetekende winnaar, maar bij bijna elke leeftijdsklasse is er wel een koploper die het kampioenschap in eigen hand heeft. Maar ja, wat zegt dat in zo’n sterk deelnemersveld? Bij de jongens U12 heeft “onze” Noah Ritzerveld nog een kleine kans om de top-3 te halen. Maar dan moet Noah aan bord 4 wel winnen met wit waarbij hij zou uitkomen op 7 punten en moeten de witspelers aan bord 2 en 3 hun partij niet winnen. We gaan het zien!

Inmiddels zijn de temperaturen buiten de toernooilocatie weer hoog opgelopen. Gelukkig beschikken de toernooizalen over een uitstekende airco, maar begeleiders en schaakouders zitten puffend aan de gloeiende laptops en moeten het doen met luxaflex. De dichtstbijzijnde bar is gesloten en de bar aan de andere kant van de lobby wordt bemand door twee bartenders met een strikte taakverdeling. Waarschijnlijk zijn we in Nederland niet uniek met ons personeelstekort?

Voor de partijverslagen beginnen we weer met onze Dapp’re Dames:

G18

Dana Verheij speelt vandaag met 4 uit 8 met wit tegen de Slowaakse Diana Vasylchuk, op papier een even sterke tegenstander. Dana speelt de gesloten Siciliaan en wint knap door mat-in-een met paard en dame: 1-0.

Lees verder: schaakuitzendingen.blogspot.com/2024/08/slotverslag-malem-vijfde-noah-zesde.html

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.