Korte biografie: Bram de Vries

Op Schaaksite treft u al vanaf 10 april 2018, voornamelijk op vrijdagen (zomer- en winterreces daargelaten) een boekrecensie aan. Een van de nieuwe recensenten is Bram de Vries. We stellen hem graag nader aan u voor. Hieronder een door hem zelf geschreven korte biografie.

 

Bram de Vries (foto Harry Gielen)

Mijn naam is Bram de Vries, ik ben 29 en woon in Wageningen. Schaken leerde ik van mijn vader, en thuis deden we veel bordspellen. Het grote schaakenthousiasme begon toen we met een groepje op de basisschool fanatiek meededen aan het basisschooltoernooi in Zwolle.

Jarenlang speelde ik bij ZSG, waar we vele vrijdagavonden tot diep in de nacht bughouseden. In 2013 verkaste ik naar Wageningen om Bos- en Natuurbeheer te studeren en sindsdien woon, werk en schaak ik hier. Toernooien speel ik het liefst op treinafstand of juist meerdaags vanaf de camping, waarbij er altijd wel een schaakboek meegaat.

Met veel plezier lees ik de rubrieken en verslagen op Schaaksite. Hopelijk kan ik als recensent een bijdrage leveren aan het leesplezier en de boekenkeuze van clubschakers!

 

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.