Korte biografie: Jan Sybren Zagema

Op Schaaksite treft u al vanaf 10 april 2018, voornamelijk op vrijdagen (zomer- en winterreces daargelaten) een boekrecensie aan. Een van de nieuwe recensenten is Jan Sybren Zagema. We stellen hem graag nader aan u voor. Hieronder een door hem zelf geschreven korte biografie.

Jan Sybren Zagema (foto Ingrid Schulz)

 

Hoewel ik al sinds mijn studententijd een zogenaamde ‘Fries om utens‘ ben, speel ik nog altijd bij Schaakwoude, de club voor gezelligheid en sportiviteit uit het Friese Damwoude. Deze dorpsclub is al vele jaren te vinden in de top van Friesland. Meer dan dat, vanaf komend seizoen is de club eveneens vertegenwoordigd in de tweede klasse van de KNSB-competitie. Naast de vele activiteiten die worden georganiseerd, beschikt de club als een van de weinige nog over een echt clubblad, waarvan ik de eindredacteur ben.

 

Als ambitieuze 1900-speler kan ik u als lezer hopelijk inspiratie geven voor uw nieuwste aanwinst, waarmee u en ik de gedroomde 2000-grens weten te bereiken.

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.