Eindhoven 1 – Venlo 1

KNSB klasse 2C, ronde 1 op 21 september 2024: Eindhoven 1 – Venlo 1
Venlo 1 start het seizoen met een geflatteerde 2-6 zege op Eindhoven 1.

 

De start van een fris, nieuw seizoen is altijd opwindend. Nieuwsgierig wordt de website van de KNSB doorgespit op zoek naar de indeling en de teamopstellingen. Zijn er nieuwe namen? Bekenden die je weer eens terugziet voor een goed gesprek en een dito pot schaak? Verrassingen in de teamopstellingen? Hoeveel uitwedstrijden zijn er? Waar mogen we naar toe? Moet er ver gereisd worden?

En hoe staat het eigen team ervoor? Is iedereen nog beschikbaar en gemotiveerd om ervoor te gaan?

 

Voor Venlo 1 geldt dat de spoeling weer ietsje dunner is geworden. Het wordt ieder jaar een steeds grotere opgave voor de teamleider om de puzzlestukjes ineen te passen. Maar gelukkig staat er weer een team. Of dit team in staat is mee te strijden om promotie valt te bezien. De concurrentie is net als vorig seizoen zwaar en de privé omstandigheden van veel spelers beletten soms om veel tijd aan training of wedstrijden te besteden. Maar ach, de ervaring van gezellig op stap zijn met gelijkgestemden om je favoriete hobby te beoefenen, je voor een aantal uurtjes lekker in te graven achter het schaakbord, is misschien wel veel belangrijker dan de kille cijfers die aan het eind van het seizoen promotie of degradatie bepalen.

Voor de eerste wedstrijd in de 2e klasse C werd Venlo gekoppeld aan Eindhoven 1. Een promovendus die – mede door trieste omstandigheden in de afgelopen maanden – wijzigingen heeft ondergaan. Niettemin stond er op 21 september nog steeds een gevaarlijk team. Een mix aan ervaren krachten en enkele jonge talentvolle spelers die zich gretig vastbijten in iedere bezoekende opponent.

En dat merkte Venlo. Halverwege de wedstrijd hing het erom wie met de winst aan de haal zou gaan. Doordat de situatie op vier borden omsloeg, kon Venlo 1 onverwacht nog met ruime cijfers zegevieren.

 

Lees het hele verslag met partijfragmenten op de site van de Venlose Schaakvereniging.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.