De schakende schim

Het nieuwste album van Suske en Wiske gaat over het schaken! Ik heb het nog niet gelezen, maar er staat al wel een preview online. Hieruit valt op te merken dat het verhaal zich niet echt veel aantrekt van de werkelijkheid. Zo wint Wiske in een park een partij en stijgt haar rating meteen van 1500 naar 2000.  Als je deze onwaarschijnlijkheden negeert, is het toch leuk dat het schaken op deze manier onder de aandacht van de jeugd komt.

Het verhaal: “Wiske is verzot op het schaakspel en heeft er veel talent voor. Wanneer Lambik in financiële problemen raakt, belooft Wiske hem te helpen door zich kandidaat te stellen bij een schaaktoernooi en het prijzengeld met hem Ie delen. Maar de concurrentie blijkt groot en tot overmaat van ramp haalt superspeler Bettie Wiske het bloed van onder de nagels. Dat werkt Wiske danig op de zenuwen en haar humeur daalt onder nul. Haar gedrag wordt opgemerkt door een vreemde dame die steeds bij de speeltafels van de club in het park rondhangt. Ze stelt voor Wlske te helpen bij haar schaakwedstrijden. Die gaat er graag op in omdat ze Bettie koste wat het kost wil overwinnen. De vreemde dame wil echter iets in ruil wal Wiske na aan het hart ligt. Als Suske merkt wat Wiske van plan is, beseft hij dat het wel eens heel erg fout zou kunnen aflopen en zet alles op alles om haar te redden ui1 de klauwen van de dame.”

 

4 Reacties

    • Avatar
      Frans Hoynck 05 oktober 2024

      Benieuwd of de dame(‘s) en koning(en) wel op hun goede beginveld staan. Want dat is er ook zo een. Irritant trouwens die kwartslag. Dat in het productieproces niemand zoiets opvalt is wel markant.

  1. Avatar
    Frans Hoynck 05 oktober 2024

    Meteen besteld bij Bol. 8 euro. Lijkt me sowieso leuk en misschien is het een aardige prijs voor de jeugdafdeling van de club.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.