Peter Doggers en MEC onlangs in de krant

Twee dingen:

1. Een stukje over gratis cultuur in Amsterdam in Het Parool (gratis link: archive.is/3uAod) geeft 8 tips. Tip nummer 6 is het Max Euwe-centrum en de krant schrijft:

“Na een ingrijpende verbouwing is het nationale schaakmuseum Max Euwe Centrum (MEC) weer open. In het centrum is een tentoonstelling te zien over Max Euwe, de enige Nederlandse wereldkampioen schaken. Uiteraard kan er ook een potje worden gespeeld. MEC is open van dinsdag tot en met zaterdag van 12.00 – 16.00 uur; de toegang is gratis. Max Euweplein 26 (Centrum)”

 

2. Een markant interview met Peter Doggers, schrijver van ‘De schaakrevolutie’, zijn boek.
De link:
www.parool.nl/ps/divers-digitaal-en-live-een-spektakel-schaken-is-niet-langer-een-trage-sport-voor-oude-mannen~b7f9f6ab/
Enkele citaten:
“Schaken is als Alice in Wonderland,” zegt Weespenaar Doggers. “Zodra je eenmaal het konijnenhol in bent gezogen opent zich een magische wereld, waar je niet meer uit komt. Ik ben er al dertig jaar door betoverd.”
Over zijn jeugd:
“Van een openingsboek van Max Euwe heb ik alle bladzijden één voor één gekopieerd, die stapel A4’tjes heb ik nog steeds.”
En:
“Bij Chess.com melden zich ook steeds meer vrouwelijke spelers aan; ik schat dat zo’n 20 procent van de leden vrouw is.” 
Groeten van Renzo

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.