De online biografieën van Dimitri Reinderman
Als u een biografie van Dimitri Reinderman wilt lezen (en wie wil dat nou niet?) zijn er verschillende opties: drie auteurs hebben zich aan zijn leven gewaagd. Hieronder een overzicht.
In 2013 werd Reinderman Nederlands kampioen. Naar aanleiding hiervan schreef Johan Hut een vierdelige serie:
www.schaaksite.nl/2013/07/12/het-leven-van-dimitri-reinderman-deel-1/
www.schaaksite.nl/2013/07/14/het-leven-van-dimitri-reinderman-deel-2/
www.schaaksite.nl/2013/07/17/het-leven-van-dimitri-reinderman-deel-3/
www.schaaksite.nl/2013/07/19/het-leven-van-dimitri-reinderman-deel-4-slot/
De eerste club van Reinderman was Caïssa uit Hoorn. Na een afsplitsing en vervolgens een fusie heet de club Caïssa-Eenhoorn. Op de website schrijft Co Buysman veel artikelen over de geschiedenis van de club en ook over de rol van Reinderman erin.
Het debuut in de seniorencompetitie
De Caïssa-jaren van Dimitri Reinderman
Genna Sosonko schrijft tegenwoordig veel voor de Russische site chess-news.ru. Hij publiceert er o.a. mini-biografieën van schakers, ook diverse Nederlandse schakers, waaronder Reinderman. In het Russisch dus, maar via de rechtermuisknop van Chrome of met Google Translate kunt u de vertaling lezen.
Wat manlief ook doet, het is oké
En misschien bent u ook geïnteresseerd over zijn artikelen over En Passant Bunschoten, het Bataviatoernooi en Van den doel en Nijboer?
Ach Arwold! Nam ooit deel aan het NK, c-jeugd denk ik, omdat hij Ber den Boer bij de SGS kampioenschappen had verslagen! De enige van de vier broers (Arwold de oudste) die niet meer schaakt. Mijn debuut bij de senioren was overigens op 13 september 1985, al had ik op 16 november 1984 al wel eens met succes in het derde team ingevallen Wat is ouwe zooi toch mooi!
Klopt het dat de “Wat manlief ook doet, het is oké” URL de melding “Kan geen verbinding maken” geeft?
Ja, de korte url lijkt het soms wel, soms niet te doen. Ik heb er nu de lange versie van gemaakt, die zou sowieso moeten werken.
Zo op deze leeftijd al de nodige biografieën! Maar naast alle lofuitingen is het ook interessant om eens te weten waarom Reinderman geen wereldkampioen is geworden en waarom KingLoek ook duidelijk beter was. Heeft dat te maken met inzet, talent of anders? Op welke onderdelen van het schaakspel legt Reinderman het af tegen de wereldtop: opening, middenspel of eindspel?