Nu nog maar twee koplopers

Een kort berichtje voor het slapen gaan, ik had nooit verwacht dat zitten aan de organisatietafel en iedere vraag of verzoek zo snel mogelijk doorsturen naar iemand die er wel verstand van heeft zo vermoeiend kon zijn.

We hadden dus vier koplopers met een 100% score en de indeling had de twee GM’s tegenover de twee IM’s geplaatst. De eerste partij die klaar was, was die tussen titelverdediger Ter-Sahakyan en de Indonesische IM Setyaki. In de hoop er wat van op te steken ging ik bij de analyse na afloop zitten. De partij was een en al tactiek en al snel werd de hulp van de computer ingeroepen. Die vaardigheid heb ik nu dus ook onder de knie.

De in Nederland wonende Griekse GM Pavlidis speelde juist een zich traag ontwikkelende positionele partij. Na een lang eindspel kreeg hij IM Tarigan, ook uit Indonesië, op de knieën.

 

Vyacheslav “Slava” Ikonnikov  (foto: Tina Rouwendal)

 

Bij de achtervolgers viel vooral de partij van Slava Ikonnikov op. Als speler/coach heb ik Slava een paar jaar in mijn team gehad en herinner me nog hoe verbaasd hij kon reageren als iemand in een goede stelling een kansrijk offer bracht. In de wereld van Slava mag je als je beter staat nooit, maar dan ook  echt nooit offeren tenzij je zeker weet dat het wint. Dus als hij er zomaar een dame tegenaan gooit, moet het volle punt niet ver weg zijn.

Laat ik mijn nieuw verworven vaardigheden weer eens proberen.

 

 

Morgen ronde 6, de indeling zal te vinden zijn op de toernooisite.

Chess.com Lichess LiveChess indeling & stand toernooisite

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.